Fundamentem napoju definiowanego jako woda redox powinno być własne głębinowe ujęcie wody, z tym że jej tworzenie nie wiąże się z dodawaniem żadnych środków poprawiających smak. Tworzy się ją w skomplikowanym, wielogodzinnym procesie filtracji i jonizacji alkalizującej. Dzięki zaawansowanym procesom powstaje smaczna i zdrowa woda redox, redukująca zakwaszenie mięśni i usuwająca utleniacze. Za sprawą jonizacji woda redox łapie najlepszy balans mineralny, potencjał ORP, właściwe pH i strukturę, przez co jest szczególnie cenna dla organizmu.
Jak nie dać się kwasom żołądkowym? Wypróbuj wodorowęglany!
Mierzący się z nadkwasotą układ trawienny musi otrzymać właściwą suplementację, a najlepsze dla osób z tą dolegliwością są naturalne wody mineralne o natężeniu ponad 600 mg/l. Obecne w nich wodorowęglany neutralizują sok trawienny, odkwaszają i ułatwiają zabliźnianie ubytków w błonie śluzowej. Oprócz tego sprzyjają procesach trawienia. To nie sekret, że układ trawienny pracuje w części jelitowej w środowisku zasadowym, a takie okoliczności do sprawnego funkcjonowania w naturalny sposób przynosi woda wzbogacona o wodorowęglany.
Oprzyj dietę na wapniu i magnezie
Naturalnym remedium na stres, przemęczenie i niemoc będzie magnez. Zadbanie o prawidłowy poziom tego mikroelementu wspiera aktywność i wydajność. Dodatkowo czynnik ten wspiera neuroprzekaźniki przez zmniejszenie napięcia połączeń, zarazem wykazując pozytywny wpływ na ludzkie naczynia krwionośne. W przypadku, gdy w wodzie mamy wapń, wspiera on właściwy stan i rozwój kości, stawów i zębów, a także mięśni i serca. Oprócz tego bez wapnia spada absorpcja żelaza. Woda bogata w wapń jest dobra dla planujących schudnąć, ponieważ powszechnie wykorzystywany jest jego korzystny wpływ na prawidłową przemianę materii.
Sprawdzaj zawartość mikroelementów w wodzie
Używając wody ze zwiększonym poziomem składników mineralnych, warto zwrócić uwagę na balans Mg i Ca. W przypadku gdy bierzesz wapń wyłącznie w żywności, może to ujemnie wpłynąć na magnez w tkankach. Z kolei ten pierwiastek także sprawia, że wapń jest słabiej absorbowany do organizmu. Czyli nie każda woda będzie odpowiadać różnym osobom. Poziom absorbcji decyduje, czy ta, którą pijesz, będzie odpowiednia.
Comments are closed.